درباره الف

انواع موشن گرافیک - معرفی موشن گرافیک

به این جملات دقت کنید؛ آمارها و ارقام نشان می‌دهد که در یک دقیقه، بیش از 72 ساعت ویدئو در یوتیوب بارگذاری می‌شود. حدود 80% از محتوای شبکه‌های مجازی مانند اینستاگرام، به ویدئو و کلیپ‌های کوتاه اختصاص دارد. این آمار‌ها تصادفی نیستند! تاثیر این دسته از محتوا به ویژه در عرصه تبلیغات، بسیار بیشتر از چیزی است که فکر می‌کنیم. ورود شاخه جدیدی از طراحی‌های گرافیکی مانند موشن گرافیک و استاپ موشن نیز سبب شده تا ویدئویی جذاب‌تری ساخته شود. به همین دلیل است که اکثر شرکت‌های بزرگ و معتبر جهان برای جذب هرچه بیشتر مخاطب، به انواع موشن گرافیک روی آورده‌اند. شاید از خود بپرسید که موشن چیست و چه تفاوتی با انیمیشن دارد؟ برای پاسخ به سوالات شما، در ادامه به معرفی موشن گرافیک و انواع آن می‌پردازیم. اگر شما هم از علاقه‌مندان حوزه گرافیک هستید، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

 

موشن گرافیک چیست؟

motion graphics دقیقا به معنی انیمیشن نیست؛ بلکه به نوع خاصی از آن اشاره می‌کند. در برخی از منابع، به این شاخه از طراحی گرافیکی، موشن دیزاین نیز گفته می‌شود. تعریف موشن گرافیک را می‌توان از نامش استخراج کرد؛ motion به معنی حرکت بوده و در کنار لغات graphics عبارت –طرح‌های گرافیکی متحرک- را تشکیل می‌دهد. شاید این ساده‌ترین تعریفی است که می‌توان برای آن در نظر گرفت. تیتراژ آغازین فیلم Psycho از اولین نمونه‌های موشن گرافیک به شمار می‌آید. معرفی موشن گرافیک و بیان تفاوت‌های آن ممکن است برای عموم افراد سخت باشد؛ اما اهل فن به خوبی آن را درک می‌کنند. اینفوگرافیک، Explainer Video، لوگو، آیکون و UI animation از مهم‌ترین انواع موشن گرافیک محسوب می‌شود که در ادامه بحث به آن‌ها می‌پردازیم.

 

اینفوگرافیک؛ مسیر تبدیل اطلاعات پیچیده به مفاهیم ساده

بسیار ساده است؛ اینفوگرافیک از ترکیب دو کلمه ساخته می‌شود: information به معنی اطلاعات و داده‌ها و graphics به معنی طرح‌های گرافیکی. ما در ساخت اینفوگرافیک از تصاویر، جداول و چارت‌های مختلف برای برجسته کردن اطلاعات و ایده‌های کلیدی استفاده می‌کنیم. یک اینفوگرافیک خوب و استاندارد می‌تواند پیچیده‌ترین مفاهیم را به یک موضوع ساده و لذت‌بخش تبدیل کند! البته طراحی آن چندان ساده نیست و به دانش و تبحر بالایی نیاز دارد. امروزه اینفوگرافیک‌ها طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده‌اند و یکی از ابزارهای قدرتمند انتقال اطلاعات به شمار می‌آیند. به نظر شما چه دلیلی برای این امر وجود دارد؟ همه چیز به ذهن شما باز می‌گردد؛ مغز انسان الگوهای بصری را سریعتر از متن تشخیص می‌دهد!

 

Explainer Video (ویدئو توضیحی) را دست کم نگیرید!

از انواع موشن گرافیک های رایج می توان به Explainer Video اشاره کرد. ویدئو توضیحی که معمولا به همان نام اکسپلینر ویدئو شناخته می‌شوند، محتواهایی هستند که برای اهداف بازاریابی و تبلیغات مورد استفاده قرار می‌گیرند. همانطور که از اسمش پیداست، هدف از ساخت Explainer Video نمایش ایده‌ها و نمای کلی از خدمات و محصولات شرکت با استفاده از عناصر بصری است. ویدئو توضیحی این قابلیت را برای ما ایجاد می‌کند تا به سوال –که هستیم و چه کاری انجام می‌دهیم؟- پاسخی جامع و دقیق دهیم. در ساخت این محتوا معمولا از موشن گرافیک دو بعدی و سه بعدی بهره می‌گیرند، اما در برخی از مواقع به صورت رئال-موشن نیز طراحی می‌شود.

 

طراحی لوگو و آیکون را به موشن گرافیک بسپارید

تا به حال از خود پرسیده‌اید که چرا شرکت‌های بزرگ جهان، میلیون دلار صرف طراحی لوگو می‌کنند؟ کاملا واضح است؛ لوگو نقش بسیار مهمی در تعیین ارزش کسب‌و‌کار شما ایفا می‌کند. طراحی لوگو شرکت و آیکون برنامه‌های مختلف به جزئیات بسیار زیادی نیاز دارد. به طور مثال مطالعه انجام شده توسط دانشگاه لویولا نشان داد که رنگ می‌تواند شناخت برند را تا 80 درصد افزایش دهد. امروزه نسل جدید از لوگوها به نام لوگوموشن و Animated Icon به چشم می‌خورد که ارزش‌ها و اهداف برند شما را به یک موشن گرافی به یادماندنی و جذاب تبدیل می‌کند. افزودن یک لوگوی متحرک به شرکت، سطح جدیدی از حرفه‌ای بودن شما را به نمایش می‌گذارد.

 

از UI animation چه می‌دانید؟

استفاده از انیمیشن در طراحی سایت، ساده‌ترین تعریفی است که پ به UI animation نسبت می‌دهند. با بهره‌گیری از نرم‌افزارهای مختلف و موشن گرافیک می‌توان جلوه‌های بصری را به UI اضافه کرد. این روش باعث می‌شود تا مخاطبان تعامل بیشتری با شما داشته باشند و به زیباسازی محیط کاربردی وبسایت نیز کمک می‌کند. البته اصول مختلفی برای طراحی UI animation وجود دارد و نمی‌توان در هر وبسایت و اپلیکیشنی از آن استفاده کرد.

 

موشن گرافیک؛ میانبری به سمت تبلیغات مدرن

تاثیر ویدئوهای تبلیغاتی از جمله انیمیشن و موشن گرافیک بر هیچ‌کس پوشیده نیست. در این مقاله سعی کردیم به صورت اجمالی به معرفی موشن گرافیک بپردازیم تا نمای کلی از انواع موشن گرافیک در ذهن شما ثبت گردد. اگر شما هم صاحب کسب‌و‌کار و برندی هستید، بهتر است از رقیبان خود جا نمانید و همین حالا برای ساخت موشن گرافیک دست به کار شوید. متخصصین استودیو الف نیز در این مسیر همراه شما خواهند بود تا بهترین نتایج رقم بخورد.

پیشنهاد الف

نویسنده: سارا ناجی

نویسنده: سارا ناجی

تازه‌های الف