درباره الف

تفاوت صداگذاری و نریشن

وقتی صحبت از انتقال زبان در رسانه‌های سمعی و بصری می‌شود، صداگذاری و نریشن حرف اول را می‌زنند. در حقیقت بخش عمده‌ای از جذابیت فیلم‌ها، تبلیغات، تیزر، مستند و… به این دو فرآیند مربوط می‌شود. با استفاده از این روش می‌توانیم پیام و مفهوم مورد نظر خود را با زبانی ساده به مخاطب منتقل کنیم.  متاسفانه تعدادی از افراد از این دو واژه به جای یکدیگر استفاده می‌کنند، در صورتی که اختلاف‌هایی میان آن‌ها وجود دارد.  برای درک بهتر تفاوت صداگذاری و نریشن، در ادامه به توضیح هر یک از آن‌ها می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

 

نریشن چیست و چه کاربردی دارد؟

اگر کارتون شکرستان را دیده باشید، به راحتی معنی و کاربرد نریشن را درک می کنید. راوی این داستان استاد مرتضی احمدی بود که قصه شهر را به شیوه جذاب و دلنشین بازگو می‌کرد. کلمه narration را می‌توان به روایت کردن، توصیف و گویندگی ربط داد. این فرآیند به نوعی از صداگذاری اشاره دارد که برای اکثر رسانه‌های جمعی مانند فیلم و سریال، اخبار، مستند و برنامه رادیویی مورد استفاده قرار می‌گیرد. توجه داشته باشید که روایت‌کننده از شخصیت‌های داخل دوربین نیست و پس از پروژه ساخت و فیلم برداری، به مجموعه اضافه می‌شود. به شخصیت راوی ماجرا، گوینده یا نریتور نیز می‌گویند.

 

چه کسی داستان را روایت می‌کند؟

با روخوانی چند صفحه نوشته نمی‌توان به یک نریتور تبدیل شد! گوینده خوب کسی است که علاوه بر آشنایی با شیوه‌های خوانش متن و انتقال مفهوم، احساسات شنونده را تحریک کند. پس تولید نریشن کار چندان ساده‌ای نیست و به مهارت و تبحر بالایی نیاز دارد. تن صدای مناسب، تکرار و تمرین، مطالعه و از همه مهم‌تر علاقه می‌تواند از شما یک نریتور خوب بسازد! از این تکنیک برای ساخت کتاب صوتی، پادکست، تیزر، برنامه‌های زنده تلویزیونی، اخبار، برنامه‌های رادیویی و مستند استفاده می‌شود.

 

صداگذاری چیست و چگونه انجام می‌شود؟

آیا می‌دانید چند نوع صدا در برنامه های تلویزیونی وجود دارند؟ کدام یک از آن‌ها بازتولید شده‌اند؟ چگونه صداهای خارج از دوربین را به برنامه اضافه می‌کنند؟ برای پاسخ به این سوالات لازم است صداگذاری را بهتر بشناسیم. فرآیند تفکیک، حذف یا تغییر صدای اصلی برنامه مورد نظر به جهت تحریک احساس بیننده و شنونده، افزایش کیفیت و انتقال پیام، صداگذاری نام دارد و از مهم‌ترین مراحل آن می‌توان دریافت نسخه های لایه باز، سینک و باندسازی اشاره کرد.

یکی از انواع صداگذاری که برای ساخت فیلم و سریال اهمیت فوق العاده زیادی دارد، تکنیک فولی است. در این روش صداهایی مانند قدم زدن، نفس کشیدن، راه رفتن، خش‌خش برگ، شکستن و… به سکانس‌ها اضافه می‌شود تا کیفیت کار بیش از پیش افزایش پیدا کند. حال که به درک درستی از این دو مفهوم رسیدید، بهتر است که شباهت و تفاوت صداگذاری و نریشن را بررسی کنیم.

 

تفاوت و شباهت صداگذاری و نریشن

به عقیده تعداد زیادی از اساتید و منابع، نریشن نوعی از صداگذاری به شمار می‌آید. با این تفاوت که در narration، شیوه گفتار داستان‌گونه بوده و تلاش می‌شود تا متن‌های مختلف به کلامی تاثیرگذار تبدیل گردد. اما صداگذاری حیطه بسیار گسترده‌تری مانند دوبله، تکنیک فولی، میکس صدا، صداگذاری mono، stereo و… را در بر می‌گیرد. امروزه استفاده از نریشن‌ها بیش از هر زمان دیگری افزایش پیدا کرده و نمونه آن‌ها را می‌توان در کتاب های صوتی و پادکست مشاهده کرد.

 

سفارش نریشن و صداگذاری

برای ضبط narration ، ساخت کتاب صوتی، ضبط پادکست، دوبله و صداگذاری به محیطی حرفه‌ای و مجهز نیاز خواهیم داشت. پس از ضبط در استودیو صدا و اعمال تغییرات مورد نظر، می‌توان به یک نتیجه حرفه‌ای و قابل قبول دست یافت. استودیو الف با فضایی آکوستیک و امکانات ویژه همراه شماست تا کسب‌و‌کار شما چند قدم به سمت جلو حرکت کنند. جهت اطلاع از تعرفه‌های صداگذاری و نریشن و کسب اطلاعات بیشتر با استودیو الف تماس حاصل فرمایید.

 

 

پیشنهاد الف

نویسنده: سارا ناجی

نویسنده: سارا ناجی

تازه‌های الف