درباره الف

راهنمای خرید دوربین عکاسی-راهنمای خرید دوربین برای مبتید- خرید دوربین مناسب

کدام دوربین را بخرم؛ DSLR، بدون آینه یا کامپکت؟ هنگام خرید دوربین عکاسی به چه نکاتی توجه کنم؟ عملکرد لنزها به چه صورت است؟ اگر به عنوان یک عکاس مشغول فعالیت هستید یا به این حوزه علاقه دارید، حتما با چنین سوالاتی رو‌به‌رو شده‌اید. بر خلاف تصور اکثر ما، انتخاب دوربین اصلا کار راحتی نیست، به خصوص برای تازه واردها تصمیم‌گیری سخت‌تر هم می‌شود! مسیر خرید دوربین مناسب تا چند سال گذشته، چندان پیچیده نبود، اما پیشرفت تکنولوژی، اینترنت و شبکه‌های اجتماعی همه چیز را تغییر داد. کافی است سری به مراکز خرید بزنید تا تنوع دوربین‌های عکاسی شما را غافلگیر کند. اینجاست که راهنمای خرید دوربین عکاسی به کمک شما می‌آید. اگر تازه‌کار هستید، حتما مقاله زیر را مطالعه کنید تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

 

چرا دوربین می‌خرید؟

«هدفتان از خرید دوربین عکاسی چیست؟» پاسخ به این سوال مهم نیمی از چالش‌ها را برطرف می‌کند. کسب درآمد چه قدر برای شما مهم است؟ عکاسی را به صورت حرفه‌ای دنبال می‌کنید؟ بیشتر از چه مناظر و سوژه‌هایی عکس می‌گیرید؟ جزئیات پاسخ تاثیر بسیار زیادی در خرید دوربین مناسب دارد. به طور مثال، اگر به عکاسی در طبیعت علاقه‌مند هستید، محدوده تونال اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. دوربین فول فریم نیز معمولا برای عکاسی تبلیغاتی و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. هرچه فیلترهای بیشتری برای خرید تعیین کنید، زمان و هزینه کمتری را صرف خواهید کرد

 

انواع دوربین عکاسی را بشناسید

بخش دوم راهنمای خرید دوربین برای مبتدی، به انواع دوربین‌های عکاسی مربوط می شود. به لطف پیشرفت تکنولوژی، گزینه‌های متنوعی در اختیار ما قرار می‌گیرد که هر یک مزایا و معایب خاص خود را دارند. DSLR، دوربین‌های بدون آینه و کامپکت از پرکاربردترین آن‌ها به شمار می‌آیند.

  • DSLR: گران‌ترین دوربین‌های عکاسی معمولا در دسته DSLR (digital single-lens reflex) جای دارند. نور وارد شده از لنز ابتدا بازتاب شده و درنهایت توسط یک آینه و منشور به پشت دوربین منتقل می‌شود. کیفیت بسیار بالا تصاویر و قابلیت تعویض لنز سبب شده تا این دوربین به یکی از اولویت‌های عکاسان حرفه‌ای تبدیل شود. اما DSLR با وجود امکانات بی‌نظیر، بی‌نقص نیست! وزن نسبتا زیاد، دکمه‌های بسیار متعدد و هزینه بالا از برجسته‌ترین عیوب این دوربین‌ها هستند.

 

 

  • دوربین‌‌های بدون آینه (Mirrrorless): همانطور که از اسم آن‌ها پیداست، برخلاف دسته اول، دوربین‌های Mirrrorless در ساختار خود آینه ندارند و از نظر فیزیکی کوچک هستند. اگر دوربین عکاسی دوست همیشگی شماست و در هرمکانی به آن نیاز دارید، بهتر است نوع بدون آینه را انتخاب کنید.

 

  •  کامپکت (compact camera): در برخی از منابع، نام دیگری به دوربین‌های کامپکت نسبت می‌دهند؛ Point-and-Shoot! این دسته معمولا برای مصارف شخصی و خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. قیمت مناسب و وزن پایین از مزایای شاخص آن‌ها به شمار می‌آیند. لنز دوربین‌های کامپکت قابل تعویض نیست و معمولا نسبت به DSLR و Mirrrorless کیفیت پایین‌تری دارند.

 

چه قدر هزینه می‌کنید؟

برای خرید دوربین مناسب، لازم نیست زیاد هزینه کنید. به ویژه اگر در ابتدای راه قرار دارید، دوربین‌های معمولی و ساده گزینه‌های بهتری محسوب می‌شوند. خوشبختانه انتخاب های زیادی وجود دارد که نه تنها مقرون به صرفه هستند، بلکه استفاده از آنها بسیار آسان و راحت است. بحث ما تنها بر سر دوربین عکاسی نیست بلکه تجهیزات جانبی نیز به اندازه خود دوربین اهمیت دارند. بودجه خود را با توجه به تجهیزاتی مثل کیف محافظ، مموری کارت، لنز و فلاش‌های خارجی تعیین کنید. لازم نیست همه آن‌ها را یکجا بخرید؛ تهیه لوازمی همچون کیف محافظ و مموری کارت در اولویت قرار دارند.

 

کیفیت دوربین را در نظر بگیرید

بررسی کیفیت تصاویر یکی از مهم‌ترین قسمت‌های راهنمای خرید دوربین عکاسی به شمار می‌آید؛ هرچند که قضاوت در مورد آن چندان ساده نیست! انتخاب یک لنز عالی اغلب به سختی انتخاب یک دوربین عالی است. به طور کلی دو نوع لنز وجود دارد؛ پرایم و زوم. در لنز پرایم برخلاف لنز زوم،  فاصله کانونی غیر قابل تغییر بوده و امکان بزرگنمایی وجود ندارد. توصیه ما این است که با یک لنز پرایم مقرون به صرفه شروع کنید. لنزهای پرایم عمدتاً ارزان‌تر و سبک‌تر از لنزهای زوم هستند و نسبت به قیمت کارایی بالایی دارند.

هنگام کار با دوربین، اصطلاح دیگری به نام پیکسل نیز وارد صحنه خواهد شد. وضوح دوربین‌های دیجیتال با مگاپیکسل اندازه‌گیری می‌شود. هرچه مگاپیکسل بیشتر باشد، وضوح تصویر بالاتر است اما برای خرید دوربین عکاسی، تعداد مگاپیکسل را عاملی اصلی و تعیین کننده قرار ندهید، بلکه نوع و اندازه سنسور نقش مهم‌تری ایفا می‌کند. سنسور از قطعات اصلی دوربین عکاسی بوده و مسئولیت تبدیل نور به سیگنال‌های الکترونیکی را بر عهده دارد. دوربین 50 مگاپیکسل موبایل شما با DSLR 24 مگاپیکسل قابل مقایسه نیست؛ زیرا سنسور DSLR بسیار بزرگتر است. عکاسان حرفه‌ای معمولا از دوربین‌های فول فریم استفاده می‌کنند.

 

ارگونومیک دوربین را دست کم نگیرید

راهنمای خرید دوربین برای مبتدی تنها به امکانات و ویژگی دوربین‌های عکاسی مربوط نمی‌شود. راحتی شما در استفاده از دوربین حرف اول را میزند. توصیه می‌کنیم که برای انتخاب دوربین مناسب، حضورا خرید کنید. وزن دستگاه و تجهیزات آن را در نظر گرفته و  مطمئن شوید که دوربین به راحتی در دست شما قرار می‌گیرد. جایگاه دکمه های پرکاربرد مانند شاتر و دیافراگم را بررسی کنید تا دسترسی راحت‌تری به آن‌ها داشته باشید. محل قرارگیری تنظیمات به اندازه ارگونومی بدنه مهم است و جایگاه نامناسب آن‌ها می‌تواند عکاسی را به یک تجربه سخت تبدیل کند.

پیشنهاد الف

نویسنده: سارا ناجی

نویسنده: سارا ناجی

تازه‌های الف