در دنیایی که ثانیهبهثانیه در حال تغییر است، طراحی گرافیکی میتواند یک کسبوکار کوچک را به برندی بینالمللی تبدیل کند. گرافیک نه تنها در حوزه تبلیغات، بلکه در تولید محتوا شبکههای اجتماعی نیز کاربرد فراوانی دارد. در این میان موشن گرافیک دو بعدی توانسته نظر شرکتهای بزرگ و کوچک را به سمت خود جلب کند. موشنگرافی این امکان را برای شما فراهم میکند تا ایدهها و تفکر خلاقانه خود را به مرحله اجرا برسانید. اگر قصد ورود به این حوزه را دارید، بهتر است بدانید که مسیری پرچالش و در عین حال لذتبخش در انتظار شما خواهد بود. در ادامه به معرفی یکی از پرکاربردترین انواع موشن گرافیک میپردازیم. تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
از موشن گرافیک دو بعدی چه میدانید؟
هنر طراحی کاراکتر و عناصر گرافیکی در فضای دو بعدی، موشن گرافیک دو بعدی (2D motion graphic) نام دارد. تمامی عوامل استفاده شده در این تکنیک، صرفا دارای طول و عرض هستند و در کنار یکدیگر، توهم حرکت در یک فضای دو بعدی را ایجاد میکنند. کاربرد این روش گرافیکی تنها مختص به تبلیغات نیست، بلکه در برنامههای تلویزیونی، بازیهای ویدیویی، برنامههای موبایل و وبسایتها نیز مشاهده میشود. یک موشن گرافیست حرفهای علاوه بر تسلط به نرم افزارهای طراحی، باید خلاقیت ذهنی بالایی داشته باشد تا بتواند به بهترین شکل ممکن، مفهوم مورد نظر را به مخاطب منتقل کند. به طور مثال، تیزر معرفی شرکت Deloitte از نمونههای موفق این حرفه به شمار میآید که در مسیر انتقال پیام بسیار موفق بود. از دیگر انواع موشن گرافیک میتوان به نوع لوگو موشن و استاپ موشن اشاره کرد.
مهمترین مزایای موشن گرافیک دو بعدی
طراحی موشن گرافیک 2D مزایای رقابتی زیادی را به همراه میآورد. این تکنیک نسبت به سبک سه بعدی، استاپ موشن و انیمیشن مقرون بهصرفه بوده و معمولا 15 الی 30 درصد هزینه کمتری خواهد داشت. به علاوه اینکه طراحی آنها در مدت زمان کمتری انجام میشود. برای ساخت و اجرای استوری بورد و کاراکتر، به ابزار پیچیدهای نیاز نیست و با استفاده از رایانه شخصی میتوانید انواع موشن گرافیک را خلق کنید. نرم افزارهای طراحی نیز به راحتی در دسترس شماست و معمولا قیمت چندان بالایی ندارند. تیزرهای تبلیغاتی موشن گرافیک به علت جذابیت بالا، ارتباط بصری بیشتری با مخاطبین برقرار کرده و در توضیح مفاهیم پیچیده و معرفی محصول و خدمات بسیار موفق عمل میکنند. تمامی این مزایا در کنار یکدیگر سبب شده تا اکثر شرکتهای مطرح دنیا به سمت طراحی گرافیکی روی بیاورند.
در کنار تمام این مزایای منحصر بهفرد، طراحی موشن گرافیک دقت و تبحر بالایی میطلبد و حتی یک اشتباه جزئی میتواند نتیجه کار شما را به طور کلی دگرگون کند.
موشن گرافی، بخشی از انیمیشن است نه همه آن!
اصطلاح موشن گرافیک و انیمیشن معمولا به جای یکدیگر به کار میروند و تعداد زیادی از افراد تصور میکنند که هیچ تفاوتی میان آنها وجود ندارد. این باور کاملا اشتباه است! در حقیقت موشن گرافیک بخشی از دنیای انیمیشن به شمار میآید. مهم ترین تفاوت این دو سبک گرافیکی، به محوریت و داستان ماجرا باز میگردد. داستان سرایی هدف اصلی موشن گرافیک نیست. در این دسته ویدئو از متن، اشکال، جداول و تصاویر مختلف استفاده میشود؛ در حالی اکثر انیمیشنها با طراحی کاراکتر، پیام خود را در قالب یک داستان ارائه میدهند. اگر به دنبال بهبود برخی دادهها یا اطلاعات برای افزایش جذابیت بصری هستید، موشن گرافیک دو بعدی میتواند یک انتخاب بینظیر باشد!
ابزارهای مورد نیاز برای ساخت موشن گرافی
ورود به حوزه گرافیک ممکن است کمی دلهرهآور باشد، اما قطعا با جذابیتهای زیادی همراه است که شور و اشتیاق شما را افزایش میدهد. برای ساخت انواع موشن گرافیک، لازم است که از ابتداییترین نرم افزارهای طراحی شروع کنید که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم:
- Adobe Photoshop یک نرمافزار همهکاره محسوب میشود. حرفهای ترین طراحان گرافیکی کار خود را از این برنامه آغاز کردهاند. یادگیری فتوشاپ اصلا سخت نیست! اگر به Photoshop مسلط باشید، مسیر آموزشی شما هموارتر میشود.
- محیط کاربری Adobe Illustrator شبیه به فتوشاپ است اما عملکرد متفاوتی دارد. این نرمافزار هنگام طراحی لوگو و اشیاء مختلف برای طراحی موشن گرافیک دو بعدی به کار میرود؛ از این جهت یادگیری ایلاستریتور ضروری است. از برجستهترین قابلیتهای آن میتوان به Live Shapes، Freeform Shapebuilder و اصلاح پرسپکتیو اشاره کرد.
- مهمترین ابزاری که یک موشن گرافیست باید به آن مسلط باشد، After Effects نام دارد. افتر افکت یک نرمافزار انیمیشن 2.5 بعدی است؛ به این معنی که امکان طراحی هر نوع انیمیشن و موشن گرافیک در آن وجود دارد؛ البته در صورتی که سه بعدی نباشد! وظیفه اصلی این برنامه متحرکسازی استوریبوردهای طراحی شده در فتوشاپ و ایلاستریتور است. پریمر پرو از دیگر نرمافزارهای مهم جهت یادگیری motion graphic محسوب میشود.