درباره الف

فیلم برداری حرفه ای با گوشی هوشمند- فیلم برداری با گوشی موبایل- روش فیلم برداری با گوشی-روش فیلم برداری با موبایل

تا چند سال پیش، تصور اینکه گوشی هوشمند جایگزین دوربین‌های فیلمبرداری شود، بسیار سخت بود. اما حالا می‌بینیم که دوربین‌های تلفن همراه نسبت به برخی از دوربین‌های فیلمبرداری بسیار بهتر عمل می‌کنند. تعداد زیادی از اینفلوئنسرها و افرادی که در حیطه تولید محتوای ویدئویی فعالیت دارند، ترجیح می‌دهند که از موبایل استفاده کنند. به نظر شما دوربین تلفن همراه نسبت به دوربین‌های فیلمبرداری حرفه‌ای چه مزیتی دارند؟ روش فیلم برداری با گوشی موبایل به چه صورت است و چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟ اگر شما هم به فیلم برداری حرفه ای با گوشی هوشمند علاقه‌مند هستید، این مقاله می‌تواند اطلاعاتی ساده و در عین حال کاربردی را در اختیارتان قرار دهد. همراه ما باشید.

مزایا و معایب فیلم‌برداری با موبایل نسبت به دوربین‌های حرفه‌ای

نقطه ضعف گوشی هوشمند نسبت به دوربین فیلمبرداری در دو دسته خلاصه می‌شود؛ زوم اپتیکال و اندازه سنسور. فوکوس دستی و زوم اپتیکال تاثیر بسیار زیادی در کیفیت فیلم دارد، در حالی که اکثر گوشی‌های هوشمند از زوم دیجیتال استفاده می‌کنند. نکته بعدی، اندازه سنسور تلفن‌های همراه است. با توجه به اندازه موبایل نمی‌توان انتظار داشت که سنسور بزرگ و پرقدرتی را در خود جای داشته باشد. به لطف وجود سنسورها، ثبت جزئیات و دیتیل رنگی  و سیاه سفید راحت‌تر می ‌شود. مزیت مهمی که سبب شده تا بیشتر افراد به فیلمبرداری با گوشی هوشمند روی بیاورند هزینه کمتر، قابلیت جابه‌جایی و وزن پایین است. استفاده از دوربین تلفن همراه نکات ویژه‌ای دارد که رعایت هر یک ازآن‌ها کیفیت فیلم و تصاویر را به طور کلی تغییر می‌دهد.

تمیز کردن لنز دوربین؛ ساده‌ترین گام فیلم برداری با موبایل

وقتی با تلفن همراه صحبت می‌کنیم یا موبایل را دست می‌گیریم، چربی پوست صورت و دست لنز دوربین را آلوده می‌کنند. پس بهتر از قبل از شروع عکس‌برداری یا فیلمبرداری، لنز دوربین خود را با دستمال تمیز کنیم. دستمال‌های میکروفایبر انتخاب بسیار مناسبی هستند. به یاد داشته باشید که هیچ گاه اسپری الکل یا آب را به طور مستقیم به لنز نپاشید.

اهمیت لرزش دست در فیلمبرداری با موبایل

بسیاری از ما برای عکس‌برداری یا فیلمبرداری از یک دست استفاده می‌کنیم. این کار لرزش دوربین را افزایش می‌دهد و طبیعتا کیفیت تصاویر تحت تاثیر قرار می‌گیرد. استفاده از استبلایزر یا سه پایه‌ها روشی مناسب برای حل مشکل لرزش دست است. اگر تجهیزات جانبی گران است یا برای شما کاربردی نیست، می‌توانید گوشی را روی میز، صندلی، میز، قفسه و غیره قرار دهید. ضرورتی برای تهیه استبلایزر و سه پایه وجود ندارد، بلکه با فیکس کردن دو دست به بدن لرزش دوربین کاملا کنترل می‌شود.

 

زاویه فیلم برداری را با نور تنظیم کنید

تفاوتی نمی‌کند که در محیط باز یا بسته مشغول فیلمبرداری باشید، استفاده از تجهیزات مناسب جهت پردازش نور و روشنایی حرف اول را می‌زند. سافت باکس، لامپ‌های ال ای دی، رینگ لایت و… از تجهیزات مناسب برای تنظیم نور در محیط فیلمبرداری هستند. حدود یک ساعت بعد از طلوع آفتاب و یک ساعت قبل از غروب خورشید زمانی مناسبی برای فیلمبرداری در فضای باز است.

زوم نکنید!

اکثر گوشی‌های هوشمند از زوم دیجیتال به جای زوم اپتیکال استفاده می‌کنند که به مراتب کیفیت پایینی نسبت به دوربین‌های فیلمبرداری دارند. اگر به زوم و فوکوس نیاز دارید، بهتر است که دوربین را به سوژه نزدیک کنید. اما اگر بحث زوم کلوز آپ مطرح باشد، لنزهای ماکرو متناسب با موبایل های اندروید و آیفون پیشنهاد خوبی هستند.

صدا به اندازه تصویر اهمیت دارد

بیشتر اوقات، ضبط صدا مستقیماً از میکروفون داخلی دوربین انجام می شود، اما در ضبط فیلم حرفه‌ای با موبایل، مثل مصاحبه‌ها، بهتر است از میکروفون‌های خارجی کمک بگیریم. تعدادی از افراد نیز ترجیح می‌دهند از یک تلفن هوشمند که مستقیماً بالای سوژه قرار دارد کمک بگیرند. سپس در مرحله ویرایش صدای ضبط شده را با فیلم ویدیویی همگام می‌سازند.

فیلم برداری حرفه ای با گوشی هوشمند؛ لنداسکیپ یا پرتره؟

همه ما هنگام کار با تلفن همراه معمولا از حالت عمودی استفاده می‌کنیم که در دنیای فیلم و عکاسی اصطلاحا پرتره نام دارد. این حالت برای ضبط فیلم چندان مناسب نیست و خطوط سیاهی را در دوطرف ویدئو ایجاد می‌کند. حالت لنداسکیپ نه تنها باعث می‌شود ویدیوی شما زیباتر به نظر برسد، بلکه جزئیات بیشتری از منظره را ثبت می‌کند.

فیلم برداری با گوشی موبایل آسان می‌شود

گوشی هوشمند از مهم‌ترین نیاز افراد در دنیای امروزی است که امکانات متنوعی را در اختیار ما قرار می‌دهد. با همین موبایلی که در دست دارید می‌توانید به‌راحتی کسب درآمد کنید. به شرطی که تکنیک‌های آن را به خوبی بلد باشید. تولید محتوای ویدئویی با استفاده از تلفن همراه یکی از مواردی است که شما را در مسیر بازار کار و درآمد بالا قرار می‌دهد. این راه با شرکت در دوره‌های آکادمی الف هموارتر خواهد شد. اگر دوست دارید تا در کمترین زمان ممکن به درآمد برسید و دانش و علم خود را ارتقا دهید، حتما با آکادمی الف در ارتباط باشید.

پیشنهاد الف

نویسنده: سارا ناجی

نویسنده: سارا ناجی

تازه‌های الف