درباره الف


ویدیوهایی که پیام و محتوایی را به صورت تصاویر متحرک و پویا انتقال می دهند موشن نام دارند. به لاتین motion  و در زبان فارسی توسط فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی پویا نمایی خوانده می شود. ساخت موشن هم اکنون یکی از شغل های پردرامد در ایران و بسیاری کشورهای دیگر است و مشتریان زیادی دارد. در این تحقیق می‌خواهیم با انواع موشن ها و نرم افزارها و حرفه‌های مورد نیاز برای ساخت موشن آشنا شویم.

کاربرد موشن

موشن ها می توانند به حالت افلاین و انلاین در موبایل و کامپیوتر توسط پلیرهای پخش به نمایش درایند. در عصر دیجیتال که بیشتر کسب و کارها اینترنتی و در شبکه های مجازی یا وبسایت ها انجام می شود استفاده از موشن ها می تواند بسیار مفید و به صرفه باشد. موشن ها با رنگ و لعاب و جذابیت بصری که در طرح و رنگها و نوع روایت و انتقال اطلاعات دارند بسیار مورد استقبال و توجه مخاطبان قرار می گیرند. در ساخت موشن یکی از مواردی که بسیار اهمیت دارد جذابیت بصری است.

با خواندن ادامه متن می‌توانید با چگونگی ساخت موشن آشنا شوید. اما اگر می‌خواهید موشنی حرفه ای داشته باشید استودیو الف می‌تواند به شما کمک کند

انواع موشن

موشن ها انواع مختلفی دارند از جمله؛

ویدیو رئال: نوعی از موشن گرافی که در ان فیلمبرداری در فضای واقعی صورت می پذیرد. و ماهیت اصلی اش برای انتقال مفاهیم خاصی است. در این نوع موشن  طرح گرافیکی استفاده نمی شود. در ساخت موشن  ویدئو رئال، وظیفه اصلی بر عهده فیلمبردار، صدابردار و تدوین گر است.

ویدئو موشن: ترکیبی از کارهای گرافیکی به همراه فیلمبرداری است. در برخی موارد نمی توان همه مفاهیم و اطلاعات را فیلمبرداری کرد و به نمایش در اورد در این هنگام موشن ها به کار می ایند و در لابلای تصاویر واقعی قرار می گیرند. بدین ترتیب باعث زیبایی بصری و جذابیت کار می شوند. درساخت موشن ویدیو موشن  از نرم افزارهایی مانند الاستریتور و افتر افکت استفاده می کنند.

موشن گرافیک: گفتیم که موشن به معنای حرکت و پویایی است. موشن گرافیک از دو بخش تشکیل شده و به معنای طرح گرافیکی متحرک است. تصاویر مورد استفاده در موشن گرافیک تصاویر رئال نیستند و از نرم افزارهای مختلفی در ان استفاده میشود. بدین ترتیب یک موشن گرافیست برای ساخت موشن از نرم افزارهایی مانند فوتوشاپ و ایلاستریتور و … بهره می برد.

اینفوموشن: در این دسته از موشن ها از تکنیکهایی استفاده میشود که اینفوگرافیک نام دارند. در این روش برای ساخت موشن تلاش بر این است که موضوعات پیچیده تر را به صورتی بسیار ساده بیان کرد. انچه که در ساخت اینفوموشن بسیار حائز اهمیت است ابتکار و خلاقیت است.

استاپ موشن: در این نوع از موشن ها از اشیای واقعی عکسبرداری می شود. این کار فریم به فریم با هر حرکت جزیی کاراکتر انجام می شود. و در نرم افزارهای تدوین به یکدیگر کات میخورند و قصه و پیامی را منتقل می کنند. ساخت موشن به این روش به راحتی با یک دوربین فیلمبرداری امکان پذیر است اما این روش صبر و حوصله ی بالایی می خواهد.

نرم افزارهای ساخت موشن

نرم افزارهای ساخت موشن انواع مختلفی می توانند داشته باشند. چرا که بخش های ساخت موشن بسیار متنوع است و به گرافیک، صدا تصویر و … می پردازد. نرم افزارهای تدوین مانند؛

پریمیر: پریمیر کاربردهای مشابهی با افتر افکت دارد و محیط کاری ان همانند دیگر اعضای خانواده ادوبی است.این نرم افزار برای ساخت موشن و کارهای گرافیکی مورد توجه کاربران است. برای مطالعه بیشتر اینجا را باز کنید.

الاستریتور: برای ساخت موشن و محتوای تصویری از این نرم افزار نیز استفاده می شود. با اینکه این برنامه کمی تخصصی تر از نرم افزار فوتو شاپ محسوب می شود اما کار با آن بسیار آسان و دلپذیر است.  شما می توانید بستگی به سلیقه تان از یکی از این نرم افزارها فوتوشاپ یا ایلاستریتوراستفاده کنید. قابلیت ؛ برای آگاهی بیشتر اینجا را کلیک کنید.

فوتو شاپ: فتوشاپ یکی از بهترین و ساده ترین ابزارهای گرافیکی است که با کمک انواع مختلف تصاویر و گرافیکهای بصری می تواند تصاویر خوبی را بسازد.

افترافکت: برنامه افتر افکت عضو دیگر خانواده ادوبی یکی از مهمترین نرم افزارهای ساخت موشن در ادوبی است. امکانات ویژه ای که در این نرم افزار قرار گرفته است باعث شده تا نظر کاربران را به خود جلب کند. برای آشنایی بیشتر رجوع کنید به اینجا

سینما 4دی: مواردی که در بالا اشاره کردیم نرم افزارهایی هستند که برای افراد کمتر حرفه ای مورد استفاده قرار می گیرند. بعد از انکه به آنها مسلط شدید می توانید ازنرم افزارهایی مانند سینما 4دی نیز استفاده کنید. با این برنامه ها می توانید وارد فضای سه بعدی شوید. حتی برخی از جلوه های ویژه فیلمهای هالییودی نیز از این نرم افزارها استفاده می کنند.

ادوبی انیمیت: بهترین نرم افزار برای ساخت موشن گرافیک و اینفوموشن به صورت دو بعدی ادوبی انیمیت است که فضای خانواده ادوبی را دارد و کار با آن بسیار دلپذیر است و امکانات بسیار خوبی به کاربر میدهد.

آنرئال: نرم افزار انرئال امکانات و قابلیت های خاصی برای کار شما فراهم می کند و جزو بهترین نرم افزارهای دنیا برای ساخت موشن است. انرئال در طراحی بازی هم کاربرد دارد و خیلی ها کاربردش را محدود به تلوزیون می دانند در حالی که این نرم افزار در موارد بسیاری به کار گرفته می شود. برخی از ویژگی های آن از قرار زیر است؛

بلندر: بلندر یکی دیگر از نرم افزارهای ساخت موشن است. این نرم افزار کاملا رایگان در اختیار کاربران قرار می گیرد. بلندر قابلیت های ساخت موشن سه بعدی و دو بعدی را توامان دارد و ابزار بسیارخارق العاده ای محسوب می شود. از این نرم افزار برای مدل سازی بسیار استفاده می شود.

نک NUKE: نک را می‌توان یکی از بهترین و کاراترین نرم افزار تولید و ساخت موشن به حساب اورد و به بهترین و حرفه ای ترین نحو از ان استفاده کرد . حدودا 5 هزار دلار قیمت کامل این نرم افزار است. این ابزار ترکیبی از عناصر سه بعدی و ویدیو را با هم به کار می برد. کار با ان و محیط آن بسیار متفاوت با افتر و خانواده ادوبی می باشد. هنگام کار بر روی پروژه های بزرگ تازه متوجه قدرت آن خواهید شد. در ادامه برخی از ویژگیهای دوبعدی و سه بعدی نک را مرور خواهیم کرد ؛

مایا: این نرم افزار از پرطرفدارترین نرم افزارهای ساخت موشن است. این نرم افزار در هالیوود هم بسیار مورد توجه است. برای استفاده از ان باید سالانه مبلغ هزار و ششصد دلار پرداخت کنید.

از دیگر ابزارهای قدرتمند ساخت موشن می توان به رندر فورست،موولی، انیمیکر، انیمیشن، موشندن،بیتیبل، توناتور، پاوتون، ویاند،فیلیپانیم  اشاره کرد.

برای آشنایی بیشتر به اینجا مراجعه کنید.

برای ساخت موشن به چه حرفه هایی نیازاست؟

  • فیلمنامه نویس: فیلمنامه نویس یا ایده پرداز شخصی است که فیلمنامه ی طرحتان را می نویسد و کاراکترها را طراحی و مشخص می کند.
  • فیلمبردار: در ساخت ویدئوموشن ها فیلمبردار سر صحنه حاضر شده و تصاویر را ضبط می کند. البته این بخش صرفاً برای ساخت موشن استاپ است. برای فیلمبرداری می توانید این صفحه را ببینید. 
  • صدابردارنیز در تولید ویدئو موشن سر صحنه حضور پیدا میکند و صدا را ضبط می کند
  • تدوینگر، با استفاده از نرم افزارهای پریمیر و… اقدام به تدوین تصاویر می کند.
  • موشن گرافیست با کمک نرم افزارهایی که پیش از این درباره شان صحبت کردیم اقدام به تولید اثر میکند.
  • نریتور یا همان راوی و گوینده هنگام صداگذاری اثرنریشن های موجود را می خواند و روی کار ضبط می کند. برای مشاهده بانک صدای استودیو الف اینجا را کلیک کنید.
  • صداگذار صداهای موشن را اماده و با تصاویر ادغام می کند.
  • گرافیست به طراحی گرافیکی می پردازد. اینجا را ببینید
  • طراح اینفوموشن نیز با استفاده از نرم افزارهای ادوبی انیمیت و موکا ایی ای و … به ساخت موشن می پردازند.

اینها برخی مشاغل مرتبط با ساخت موشن هستند.

ساخت موشن، کاری بسیار لذتبخش و مفرح به نظر می رسد با این حال نیاز به تخصص و مهارت بالایی در استفاده از انواع نرم افزارهای حرفه ای که نام برده شد دارد. شما می توانید برای کسب و کار و دیگر پروژه های خود با کادر فوق حرفه ای استودیو صدا و تصویر الف در این زمینه مشورت کنید. 

پیشنهاد الف

نویسنده: سارا ناجی

نویسنده: سارا ناجی

تازه‌های الف