موشن چیست؟
تصاویر متحرک گرافیکی را که پیامی خاص را منتقل می کنند موشن می گویند. موشن Motion در فارسی هم به معنی پویا و متحرک ترجمه شده است. به هر چیزی که دارای حرکت باشد پویا گفته می شود. موشن ها در وب سایتها و نرم افزارهایی که قابلیت نمایش دارند به حالت افلاین و انلاین قابل پخش هستند. یکی از انواع موشن ها کمیک موشن است. در ادامه درباره ساخت کمیک موشن به شما توضیح خواهیم داد.
کاربرد و مزیت موشن ها
حتما شما هم موشن ها را در وبسایت ها و شبکه های مجازی به صورت افلاین و انلاین دیده اید. شاید محتوایی که مشاهده کرده اید یک موشن جذاب درباره آیین دوستیابی و روشهای موفقیت در شغل و … بوده باشد. انچه مسلم است موشن ها به دلیل جذابیت بصری که دارند بیشتر مخاطب را درگیر می کنند و تاثیر خود را می گذارند تا مثلا یک محتوای مکتوب. عموما افراد ترجیح می دهند که محتوای بصری را دنبال کنند بنابراین موشن به دلیل جذابیت در بهره گیری از دنیای رنگها ، موسیقی و فضای متفاوت آن کاربرد زیادی پیدا کرده اند. خصوصا در ساخت کمیک موشن این موارد چشمگیر است. بالا رفتن سرعت اینترنت نیز در استفاده هر چه بیشتر از موشن ها بی تاثیر نبوده است و موجب افزایش عرضه و تقاضا در این مورد شده اند. به همین دلیل بیشتر وبسایت ها کانال ها و برندها به دنبال استفاده هر چه بیشتر از موشن ها در تبلیغات خود هستند.
دلیل محبوبیت موشن ها
رسانه در ذات خود تاثیرگذارتر و جذاب تر از بخشهای دیگر اموزش و تبلیغات است. شما می توانید در آن اطلاعات و پیامی را که مخاطبان دریافت میکنند، از لحاظ رنگ، نور، صدا، گرافیک و ترتیب قرارگیری آنها کنترل کنید. اینها درک و به ذهن سپردن را سریعتر و راحتتر میکنند و فقط چند دقیقه طول میکشد تا آنها را تماشا کنید. آنها برگ برنده برندها در تبلیغات هستند. ویدئوهای آموزشی میتوانند موضوعی پیچیده را به نحوی بسیار ساده و گیرا توضیح دهند و تاثیر خود را بگذارند. برای آگاهی بیشتر اینجا را باز کنید.
در ساخت کمیک موشن به این موارد بسیار اهمیت داده میشود. همانطور که درتحقیقات بیشماری جامعه علمی ثابت کرده است که یادگیری بصری یکی از سریعترین و بهترین روشها برای یادگیری اطلاعات جدید است. اگر شما بتوانید مسئلهای را به صورت تصاویر ببینید درک آن آسانتر و به یاد اوردن آن سریعتر است. به همین دلیل است که در این زمینه کمپانیهای بیشماری ساخته شده و در حال فعالیتاند. ماهیت بصری، صوتی و انتقال اطلاعات سریع موشن ، انتقال مفاهیم را برای دنیای دیجیتال فعلی که پر از تبلیغات در شبکه های مجازی و اینترنتی است مناسب می کند، تمامی برندها از موشن برای جذب کردن و تاثیرگذاری بیشتر روی بیننده مدرن خود استفاده می کنند. این امر مشتریان را بیشتر درگیر می کند.
انواع موشن
موشن ها انواع مختلفی دارند؛
ویدیو موشن، که تصاویر واقعی را با تصاویر گرافیکی ترکیب می کنند. استاپ موشن که برای تولید آن از اشیای واقعی عکس برداری میشود و اشیا به صورت جزئی و خیلی کم حرکت داده میشوند ویدئورئال که همانطور که از نامش پیداست ویدئوهایی هستند که در آنها فیلمبرداری از فضاهای واقعی انجام می گیرد. همچنین اینفو موشن که از دو بخش تشکیل شده است. اینفورمیشن و گرافیک
و انیمیشن که بر خلاف موشن گرافیک ها به شخصیت و پرسوناژها اهمیت بیشتری داده می شود و کاراکترها شخصیت پردازی می شوند و اعمال و رفتار و حرکاتشان بر اساس نوع شخصیت پردازی با یکدیگر متفاوت است.
همه انواع موشن در تبلیغات کاربرد دارند.
کمیک موشن
از دیگر انواع موشن، کمیک موشن motion comic است. کمیک به معنی داستان مصور و موشن نیز به معنای حرکت است.
کمیک موشن ها انیمه هایی هستند که طرح گرافیکی شان حرکت کمی دارند و در ان داستان هایی از کتاب های مصور و کمیک گنجانده شده است. در ساخت کمیک موشن در برخی از آثار از افکت های تصویری استفاده می شود.حبابهای گفتگو که در کمیک بوکها استفاده میشد اکنون کاربرد کمی دارند و جای خود را به دوبلورها داده اند. در ساخت کمیک موشن از پنل کمیک بوک هم استفاده میشود. پنل کمیک بوک یک تک نقاشی اماده است که در یک داستان مصور قرار می گیرد.
کاربرد کمیک موشن
کمیک موشن انیمیشنی است که با استفاده از طرح کمیک داستانی را بیان می کند یا محتوایی را منتقل می کند. این یکی از دلایل ساخت کمیک موشن است. یکی دیگر از دلایل ساخت کمیک موشن سرگرم کننده بودن آن است. هرچند این مدل در تبلیغات کاربرد مستقیم ندارد اما شرکتها و سازمانها با حمایت خود از تولید کمیک موشن، نقش مسئولیت اجتماعی خود را به خوبی میتوانند ایفا کنند.
موارد استفاده کمیک موشن
یکی از موارد پرکاربرد کمیک موشن استفاده از آن در قصه گویی است. یک روایت جذاب از یک اتفاق می تواند برای مخاطب بسیار تاثیرگذار باشد. هنرمندان کمیک موشن یعنی انیماتورها می توانند در بیان داستان خود از تکنیکهای جدید و خلاقانه بیشترین بهره را ببرند. کمیک موشن ها بیشتر در بیان قصه ها و اسطوره های تاریخی مانند واقعه عاشورا یا داستان های شاهنامه کاربرد دارند و در غرب بیشتر به داستانهای علمی تخیلی می پردازند.
ساخت کمیک موشن؛ کمیک موشن چطور ساخته می شود؟
در ساخت کمیک موشن ها هنر و ظرافت انیماتور بسیار اهمیت دارد. ساخت کمیک موشن توسط انیماتور به این صورت است که صفحات کتاب مصور را انیمیت می کنند و با جلوه های صوتی و نریتور و گویندگان به نمایش می گذارند. در ساخت کمیک موشن از بخش های مختلفی استفاده میشود به عنوان مثال در ساخت کمیک موشن از سناریو، طراحی فریم ها، دیجیتال پینت استفاده می شود و همچنین دیگر مواردی که در ساخت کمیک موشن مورد استفاده قرار می گیرد موسیقی و نریشن و انیمیت است.
در واقع در ساخت کمیک موشن می توان انیمیت کردن تصاویر را در محیط ادوبی فوتوشاپ انجام داد و سپس در ادوبی کاراکتر، به انیمیت کردن اعضای بدن مانند صورت دهان دست ها و پاها به وسیله تکنولوژی موشن کپچرپرداخت. سپس وارد محیط کاری ادوبی افتر افکت می شویم و یک کامپوزیت تصویری می سازیم. می توانیم ابزار زمان را به پروژه خود اضافه کنیم و تغییرات حرکت کاراکترها را زمان بندی کنیم. در نهایتا برای ساخت کمیک موشن خود یک خروجی می گیریم. تکنیکها و روشهای مختلف بسیاری در ساخت کمیک موشن وجود دارد که شما می توانید برای مطالعه بیشتر این صفحه را نیز بخوانید.
سخن پایانی
ما در این مقاله انواعی از موشن ها به ویژه کمیک موشن Commic Motion را به شما معرفی کردیم و درباره ساخت کمیک موشن صحبت کردیم و گفتیم که همه انواع موشن در تبلیغات به کار میآیند. البته، باید بدانید کمیک موشن ها انواع دیگری هم دارند. در حقیقت، این بستر با توجه به تنوع امکانات و ابزارهای موجود در اختیار آن، و پیشرفت روزافزون تکنولوژی به میزان زیادی غنی است و جای کار زیادی دارد. ساخت کمیک موشن کار بسیار مفرح و لذت بخشی است اما لابد تا به حال فهمیده اید که ساخت کمیک موشن از عهده ی هر شخصی برنمی اید و نیاز به صبر و حوصله، مهارت و تخصص بالایی دارد. شما می توانید برای ساخت کمیک موشن مدنظر خود از متخصصان این حوزه در استودیو الف مشاوره بگیرید و نمونه کار آن را تماشا کنید.