درباره الف

گوگل تصمیم گرفت آمار بازدیدکنندگان و رتبه سایت‌ها را نشان دهد بنابراین گوگل آنالیتیکس را طراحی و به کاربران ارائه داد. گوگل انالیتیکس هدیه‌ای از طرف کمپانی گوگل  برای کاربران بود تا به این وسیله بتوانند آمار بازدیدکنندگان و رتبه سایتشان را مشاهده و برای بهبود آن اقدام و برنامه‌ریزی کنند. ما در این قسمت اطلاعاتی در مورد کاربرد گوگل انالیتکس، تحلیل سایت رقبا و دلایل افت رتبه سایت به شما می‌د‌هیم.

گوگل آنالیتیکس چیست؟

(به انگلیسی  google analytics) نرم‌افزاری قدرتمند است که کاربران می‌توانند آن را نصب کنند و برای مشاهده بازدیدکنندگان سایت خود از آن استفاده کنند. گوگل آنالیتیکس برای بررسی روند پیشرفت یک وب‌سایت می‌تواند بسیار موثر باشد به شرط آن که بتوان از تمام امکانات آن به درستی استفاده کرد. بسیاری از امکانات گوگل آنالیتیکس به صورت پیش‌فرض فعال نیستند و باید توسط کاربر و با توجه به نوع نیاز کسب و کار مورد نظر بهینه‌سازی شود.

کاربرد گوگل آنالیتیکس

شما به عنوان صاحب کسب و کار یا یک وبمستر می‌توانید آمار بازدیدکنندگان خود را پیدا کنید، این‌که بیشتر چه کسانی از سایت شما بازدید می‌کنند، مخاطبان هدفتان کجا هستند و چطور می‌توانید به آن ها دست یابید، چطور و با چه روش‌هایی می‌توانید ترافیک سایت خود را افزایش دهید و مخاطب را بیشتر در سایت خود نگه دارید، بازدیدکنندگان شما از چه طریقی به سایت شما وارد شده‌اند و نهایتا رتبه سایت شما چگونه است.

موارد این چنینی باعث می‌شود که با دقت و برنامه‌ریزی بیشتری مخاطبان خود را جذب کنید. اگر سایت شما سئوی پایینی داشته باشد طبیعتا در صفحات اخر جستجوی گوگل قرار می‌گیرد و کمتر کسی وارد وب‌سایت شما می‌شود. برذای ارتقای سئو سایت خود اینجا را ببینید.

با توجه به اینکه افرادی که وارد سایت می‌شوند می‌توانند مشتریان بالقوه‌ای باشند و براساس یک نیاز وارد سایت‌ها شوند. بنابراین  توجه به رتبه سایت اهمیت زیادی دارد. برای این منظور گوگل انالیتیکس می‌تواند گزینه اول باشد. اگر می‌پرسید چرا باید سایت خود و رقیبانمان را از نظر ترافیک بررسی کنیم باید کمی بیشتر درباره رتبه‌دهی گوگل و کاربرد گوگل آنالیتیکس تحقیق کنید.

تحلیل سایت رقبا( AKA)

یکی از کارهای مهمی که یک وبمستر باید حتما انجام دهد تحلیل سایت رقبا با توجه به کلمات کلیدی است. برای اینکه سایت شما رتبه بالایی به دست بیاورد و بیشتر مواقع در صفحه اول گوگل بالا بیاید توجه به رقبا و تحلیل سایت آنها اهمیت داشته و بسیار ضروری است. آنالیز رقبا و تجریه تحلیل آنها در سئو به وسیله گوگل آنالیتکس به ما کمک می‌کند فرصت‌های جدیدی را پیش روی خود ببینیم و از آنها استفاده کنیم. به این وسیله می­توانیم رتبه بالاتری در  serp به دست بیاوریم.

آنالیز رقبا استفاده از رمزگشایی لینک‌ها، تکنیک‌های سئو و دیگر تاکتیک‌هایی است که رقیب از آن‌ها بهره می‌برد و رتبه‌اش را افزایش می ‌هد. این آنالیز باید هر چند وقت یکبار ماهانه یا فصلی انجام شود تا نتایج دقیقی به دست دهد. برای آنالیز رقبا باید ابتدا رقبای واقعی خود را پیدا کنید. در کسب و کار سنتی تشخیص رقبای واقعی مشخص است اما در کسب و کار مجازی ممکن است متفاوت باشد. برای این کار ابزار  google serp  گزینه خوبی محسوب می‌شود.

Google serp

serp  در واقع مخفف عبارت  search engine results page است. گوگل سرپ با توجه به کلمات کلیدی مورد نظر، سایت‌های مختلف را بررسی می‌کند، به آن‌ها رتبه می‌دهد و طبق رتبه‌بندی خود به ترتیب صفحاتی را که بیشترین مطابقت را با کلمه کلیدی دارند بالا می‌آورند. ابزار گوگل سرپ مانند گوگل انالیتیکس امکانات گسترده‌ای دارد و با استفاده از ابزارهای  moz، semrush و serp cheacker  در تحلیل رقبا به شما کمک می‌کند.

شما باید کلمات کلیدی رقیب را مورد بررسی قرار دهید؛ باید ببینید آن‌ها از چه کلمات کلیدی استفاده کرده‌اند که شما نکرده‌اید. منظور ما آن دسته از کلمات کلیدی هستند که سایت رقیب به وسیله آن‌ها رتبه خوبی آورده است. این کار شروع یک عملیات پیچیده برای رسیدن به رتبه مطلوب در میان رتبه بندی سایت‌هاست.

رقبای شما چه نوع محتوایی تولید می‌کنند. تحلیل انواع محتوای رقیب به کمک گوگل آنالیتیکس به شما کمک می‌کند تا آن‌ها را بهتر بشناسید و در استراتژی خود از آن‌ها استفاده کنید.

عبارات کلیدی را چگونه تشخیص دهیم؟

برای این کار ما می‌توانیم تمام عبارات کلیدی را در ستون اکسل یادداشت کنیم. هر کدام از عبارات را یکی یکی در گوگل سرچ می‌کنیم و ده سایت اول را در ستون مقابل یادداشت می‌کنیم. و بدین ترتیب برای هر عبارت ده سایت اول را مورد بررسی قرار می‌دهیم. برخی از سایت‌هایی که یادداشت می‌کنیم در تعداد زیادی از عبارات کلیدی، رقیب ما محسوب می‌شوند و البته بعضی سایت‌ها هم به هیچ وجه رقیب محسوب نمی‌شوند. با استفاده از این تحقیق ما به نتایج خوبی دست پیدا می‌کنیم؛

رقبای واقعی من چه کسانی هستند؟ اینکه چه رقبایی پیشرفت کرده‌اند؟ دلیل پیشرفتشان چه بوده؟ بک لینک یا محتوا یا… . کدام لینک‌ها نتیجه بهتری به دست می‌دهند؟ کدام سایت‌ها در نتایج پایین قرار گرفته‌اند یا افت کرده‌اند و به چه دلیل؟ جایگاه ما در این نتایج کجاست و چگونه می‌توانیم رتبه خود را بالا ببریم؟

تحلیل سایت رقبا به ما کمک می‌کند تا به جای حدس و گمانه‌زنی درباره محتوا و کلمات کلیدی‌مان، از همان راهی که دیگران با آزمون و خطا و مرارت‌های زیاد به نتیجه رسیده‌اند، به نتیجه دلخواهمان دست پیدا کنیم و در این رقابت مجازی و واقعی رتبه بالایی به دست بیاوریم. اگر می‌خواهید سایت رقبای خود را به صورت حرفه‌ای تحلیل کنید با ما در ارتباط باشید.

تکنیک‌های بالا بردن رتبه سایت

استفاده از محتوای دست اول

کیفیت محتوای ارائه شده برای گوگل بسیار اهمیت دارد.محتواهای کپی شده از سایت‌های دیگر هیچ ارزشی برای رتبه‌بندی سئو و گوگل انالیتیکس ندارد. محتوایی که شبیه محتواهای دیگر در سایت‌های دیگر نباشد دارای ارزش رتبه‌بندی گوگل انالیتیکس است. یکی از چیزهایی که در دست اول بودن محتوا بسیار کمک‌کننده است این است که نویسنده به چیزی که می‌نویسد کاملا مسلط باشد و آن موضوع را از زبان خودش بنویسد به‌طوری که مشابه جمله‌بندی‌های سایت دیگری نباشد. گام بعدی مشخص کردن مخاطب هدف است تا بتوانید لحن و زبان مورد نظر را بیابید و به کار برید. بنابراین محتوای یونیک محتوایی است اصیل و جذاب و غیر کپی که در آن اصول سئو رعایت شده باشد.

لینک‌سازی

یکی دیگر از مواردی است که دو نوع داخلی و خارجی دارد. لینک‌سازی داخلی به این معنی است که از یکی از صفحات وب سایت خود به صفحه ای دیگر از سایت خود لینک بدهید. لینک‌سازی داخلی خودش انواعی دارد؛ لینک پاورقی و لینک متنی. می‌توانید بپویید ما در این متن پند بار از لینک‌سازی داخلی و خارجی استفاده کرده‌ایم؟

ریسپانسیو کردن سایت

این مورد اهمیت بالایی در رتبه‌بندی گوگل دارد. ریسپانسیو کردن به این معنی است که سایت شما قابلیت این را داشته باشد که در هر نمایشگری به صورت کامل و یکسان قابل دسترسی باشد و تغییر اندازه ندهد. برای آپاهی از انواع طراحی سایت‌ها اینجا را بخوانید.

سرعت سایت

بالا بودن سرعت سایت در رتبه‌بندی گوگل کمک بزرگی می‌کند. استفاده از انیمیشن‌ها و  تصاویر و دیگر عناصر سنگین سرعت سایت را پایین می‌آورد به‌طوری که وقتی کاربری سایت شما را باز می‌کند به دلیل دیر بالا آمدن خیلی زود خسته شده و آن را می‌بندد و به سایت دیگری می‌رود.

یکی از مواردی که به سرعت سایت ضربه می‌زند پرافیک سنپین سایت است. از طرفی طراحان سایت برای جذابیت بصری سایت لاجرم باید از پرافیک استفاده کنند. اینکه پگونه بتوانیم میان ضرورت اول و دوم جمع ببندیم تکنیک گرافیستانی است که الف از وجود آنه‌ها بهره می‌برد. برای مشاوره در خصوص پرافیک سایت و نیز موارد دیگر حوزه گرافیک اینجا را بخوانید.

افت رتبه سایت

تغییرات الگوریتمی:

یکی از دلایل افت رتبه سایت می‌تواند تغییرات الگوریتمی باشد. واژه الگوریتم بیشتر در ریاضی و برنامه‌نویسی استفاده شده است. الگوریتم‌های گوگل برای پیدا کردن مرتبط‌ترین صفحات به عبارت جستجو شده کمک می‌کنند. جالب است بدانید نام بیشتر این الگوریتم‌ها از روی نام حیوانات انتخاب می‌شوند. به همین دلیل آن را باغ وحش مجازی گوگل نام داده‌اند.

به عنوان یک سئوکار باید همیشه متوجه تغییرات الگوریتمی گوگل باشید. برای اطلاعات بیشتر در خصوص الپوریتم‌های گوگل به اینجا بروید و قسمت موارد حساسیت سئو را بخوانید.

تغییر UX در گوگل:

UX یا تجربه کاربری یک موضوع مهم در طراحی است. گاهی اوقات به دلیل تغییرات در گوگل، تغییراتی در ظاهر سایت‌ها نیز پدید می‌آید. مانند ترجمه‌گر گوگل که در همه صفحات ظاهر می‌شود و تا چند سال پیش وجود نداشت.

یکی از دلایل افت سایت می‌تواند بهبود رقبا باشد. به این دلیل که آن‌ها بهتر عمل کرده‌اند و گوی سبقت را از ما ربوده‌اند. در این صورت شما باید پس از تحلیل رقبا تلاش بیشتری در این زمینه انجام دهید.

افزایش سرعت سایت:

باید ببنید صفحات رقبا در چند ثانیه لود می‌شود. اگر برای آنها 4 ثانیه طول می‌کشد شما باید سرعتتان را به 3 ثانیه برسانید و همین‌طور کمتر.

مشکلات سرور:

بهترین سرورها هم به صورت 99 درصدی فعالیت می‌کنند و ممکن است در طول سال یک درصد قطعی داشته باشند. مشکل از جایی شروع می‌شود که این آمار بیشتر و بیشتر می‌شود. باید فعالیت سایت را رصد کنید. برای این کار می‌توانید از سایت   UPTIMEROBOT برای رصد کردن دائم سایت خود استفاده کنید تا به شما در مورد قطعی سایت اطلاعاتی بدهد.

سخن آخر

هرچند به صورت اجمالی با خواندن این متن می‌توانید برای بهبود رتبه سایت خود اقداماتی انجام دهید اما ما به شما پیشنهاد می‌کنیم تا برای کسب رتبه‌های بالا در نظام رتبه‌بندی گوگل از مشاوران ما در استودیو الف مشورت بگیرید.

 

 

 

پیشنهاد الف

نویسنده: سارا ناجی

نویسنده: سارا ناجی

تازه‌های الف