درباره الف

روزی که تیم برنرزلی اولین وب سایت تاریخ را در 1991راه اندازی کرد شاید گمان نمی کرد سال ها بعد طراحی سایت این قدر در زندگی جوامع انسانی ضروری شود. همان‌طور که او گفته است وب هم مانند انسان‌ها بعد از 20 سالگی به رشد و شکوفایی اصلی خود رسیده است. طراحی سایت یا وب دیزاین  web disineدر سال های اخیر اهمیت زیادی پیدا کرده است. بازاریابی دیجیتال، کسب و کارهای کوچک و بزرگ، ایجاد مشاغل جدید و پلتفرم‌هایی که تا ده سال پیش وجود هم نداشتند همه این‌ها در بستر اینترنت قادر به ادامه حیات خواهند بود. طراحی سایت یکی از ملزومات این مشاغل است.

طراحی سایت چگونه  انجام می شود؟

با هم خواهیم خواند.

طراحی وایر فریم

ابتدا باید با توجه به نوع نیاز مشتری و چیزی که مدنظرمان هست یک چیدمان و نقشه کلی طراحی کنیم  به این مرحله طراحی وایر فریم یا وایر فریمینگ می‌گویند. عناصر گرافیکی سایت ممکن است مشتری را از هدف اصلی دور و غافل کند در اینجاست که اهمیت وایر فریم خود را نشان می‌دهد. طرح کلی وب را به صورتی ساده ارائه می‌دهند و موجب درک بهتر مشتری، صرفه‌جویی در زمان و کارامد بودن وبسایت می‌شود. در ساده‌ترین شکل آن یک وایرفریم دسته‌ای از مستطیل‌ها هستند بر روی یک برگه کاغذ برای نشان دادن چیدمان عناصر سایت.

طراحی گرافیک سایت

در این مرحله گرافیک سایت همچنین رنگ‌بندی های آن با توجه به خواست مشتری انجام می‌شود. گرافیک سایت شامل چیدمان المان‌ها و عناصر قسمت‌های مختلف و همچنین فونت، سایز قلم، تصاویر و… می‌شود. گرافیک سایت تاثیر زیادی در جذب مخاطب دارد و باعث ماندن او در سایت شما می‌شود. در طراحی سایت می‌توان از نرم افزارها و ابزارهای مختلفی استفاده کرد مانند flash، photoshop،  fireworks،  dream weaver و… . یک طراح گرافیک ظاهری جذاب و زیبا به سایت می‌بخشد. او از تصاویر مناسب و با کیفیت رنگ‌بندی، تیزر و… استفاده می‌کند. باید بدانید طراحان گرافیک از روش‌های برنامه‌نویسی استفاده نمی‌کنند. گرافیست سایت باید فردی خلاق باشد که اشکال گرافیکی و طرح‌های مختلفی را ایجاد می‌کند.

کدنویسی و برنامه‌نویسی

باتوجه به بحث هزینه و نیاز مشتری از سیستم‌های برنامه‌نویسی و مدیریت محتوا استفاده می‌شود. کدنویس ایده‌ها و محتواهای تولید شده  را به کد تبدیل می‌کند و برنامه‌نویس کد را می‌گیرد و قبل از انتشار تست و اشکال‌زدایی می‌کند. کدنویسی در واقع تبدیل زبان انسان و ایده‌ها به زبان کامپیوتر است. کدنویسی بخشی از برنامه‌نویسی است و برای انجام یکی از این دو باید به زبان هر دو مسلط باشیم. طراحی سایت بر اساس زبان برنامه‌نویسی می‌تواند به دو نوع سایت استاتیک و داینامیک منجر شود.

طراحی سایت استاتیک

در برنامه‌نویسی و کدنویسی این سایت‌ها از زبان html استفاده می‌شود. این سایت‌ها محتوا و کدهای ثابتی دارند و جزو اولین سایت‌های ساخته شده هستند و حتی در این زمان دیگر کاربرد ندارند. با این روش می‌توان سایت‌های کوچک را ساخت و مدیریت کرد اما سایت‌های بزرگی که صفحات زیاد و سنگینی دارند را نمی‌توان به روش استاتیک پشتیبانی کرد. با این وجود سایت‌های استاتیک مزایایی هم دارند. سرعت یک سایت استاتیک بالاست زیرا فایل‌های استاتیک html بر روی وب سرور قرار دارند و منتظر ارسال هستند. این سایت‌ها بیشتر شبیه یک بروشور آنلاین هستند که سرعت بالایی هم دارند چرا که حجم کد پایینی دارند. با این وجود بهتر است بدانید بسیاری از سایت‌هایی که شما مشاهده می‌کنید از نوع داینامیک هستند.

طراحی سایت داینامیک

سایت‌های داینامیک یا پویا به دلیل این‌که دائما در حال به‌روزرسانی هستند به این نام خوانده می‌شوند. سایت‌های داینامیک دو نوع کلی دارند؛ نوع اختصاصی و نوع دوم استفاده از cms .

اختصاصی: این نوع وب‌سایت‌ها شخصی‌سازی می شوند و هیچ‌گونه کد اضافه‌ای در آن وجود ندارد و صاحب وب سایت خودش می‌تواند از طریق پنل مدیریت سایت را ویرایش و اپدیت کند. این وب‌سایت‌ها هزینه بالایی دارند و طراح، تمامی کدهای آن را می‌نویسد. طراحی سایت به این روش سرعت و سئوی بالایی دارد.

استفاده از cms: در این روش می‌توان بدون استفاده از دانش برنامه‌نویسی به ویرایش و تولید محتوا و… پرداخت. جوملا، وردپرس و… از انواع  مدیریت محتوا با روش  cmsهستند و وردپرس بیش از همه کابرد دارد. طراحی سایت با وردپرس دو نوع کلی دارد. طراحی سایت با قالب اختصاصی و طراحی سایت با قالب عمومی.

راه‌اندازی سایت

در راه‌اندازی سایت باید هاست و دامنه را تهیه و آماده کنیم و بعد از آن سایت را منتشر کنیم.

هاست

هاست کامپیوتری است که همیشه به اینترنت باید وصل باشد در غیر این‌صورت ارتباط کاربران با سایت شما قطع می‌شود. از جمله مواردی که در انتخاب هاست باید به آن دقت کنیم فضای دیسک، پهنای باند، امنیت، آپتایم بودن و سرعت وب سایت است.

دامنه

دامنه  یا  domain وب سایت شما، همان آدرسی است که مخاطبان، شما را با آن در فضای اینترنت جستجو می‌کنند.

انواع سبک‌های طراحی سایت

در ادامه با انواع سبک‌های طراحی یک سایت بیشتر آشنا می‌شوید. قطعاً شناخت از انواع سبک به کارفرما فرصت می‌دهد تا بهترین گزینه برای سایت خود را انتخاب کند، اما اجرای آن از جنس دیگری است. نیروهای متخصص در الف می‌توانند شما را در اجرای گزینه‌های مد نظرتان یاری کنند.

 سبک تخت یا فلت

طراحی سایت به این روش بسیار ساده و رایج و منظم است و در آن از طراحی‌های سنگین و پیچیده خودداری می‌شود. این سبک طراحی سایت به دلیل استفاده بسیار کم از اشکال و گرافیک سنگین، دارای سرعت بالای اینترنت می‌باشد که موجب رضایت کاربران و مخاطبان شده و همچنین امتیاز مثبتی برای سئو محسوب می‌شود. در این سبک طراحی سایت تایپو گرافی‌های سنگین، سایه، شیب و… استفاده نمی‌شود؛ در نتیجه جذابیت بصری کمتری نسبت به سبک‌های دیگر دارد. در کل گرافیک سایت در این نوع طراحی چندان مورد توجه نیست.

سبک تک صفحه‌ای

این سبک طراحی سایت در میان کاربران رواج زیادی دارد. برای برخی از مشاغل بسیار مناسب است اما برای برخی دیگر قابل استفاده نمی‌باشد و چندان کاربرد ندارد. در سبک تک صفحه‌ای همه محتویات سایت در یک صفحه ارائه می‌شود.

سبک انیمیشنی

امروزه  طراحی سایت به سبک انیمیشنی طرفداران زیادی دارد چرا که قابلیت‌های زیادی دارد. البته برخی مرورگرها این سبک را پشتیبانی نمی‌کنند. این سبک طراحی سایت دارای مزایایی مثل تاثیرگذاری روی مخاطب و جذابیت بالا و… می‌باشد و از جمله معایب ان سنگین شدن سایت و پایین امدن سرعت آن به دلیل گرافیک سایت است که حجم بالایی را اشغال می‌کند.

سبک متریال دیزاین

این  نوع طراحی سایت از نمونه‌های حرفه‌ای طراحی سایت می‌باشد. این سبک دارای ترکیبی از طراحی تخت و انیمیشن است. این سبک طراحی در اپلیکیشن‌های اندرویدی هم کابرد زیادی دارد. این نوع سبک فضای کاربری ساده و جذابی دارد اما به دلیل استفاده از انیمیشن‌ها و افکت‌های زیبا که ناشی از گرافیک سایت است باعث کند شدن آن شده و خلاقیت شخصی در آن را کاهش پیدا می‌کند.

سبک پارالکس

در طراحی سایت به روش پارالکس از انواع جذابیت‌ها در آن استفاده کرده و وقت زیادی برای کاهش حجم سایت انجام نمی‌دهند.  این روش باعث منحصر به فرد بودن سایت و جذابیت بصری بالای آن شده و از طرف دیگر باعث حجیم شدن صفحات سایت می‌شود و سئوی مناسبی به دست نمی‌دهد.

سبک دو بعدی

در سبک دو بعدی از آیکون‌ها و تکه‌های دو بعدی استفاده می‌شود و افکت های سه بعدی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. از جمله مزایای آن سرعت بالای سایت و کاهش صفحات و سبک بودن آن می‌باشد که حاصل گرافیک سبک سایت است و می‌توان در آن از سئوی قدرتمندی بهره جست اما در این سایت‌ها از افکت‌ها و انیمیشن‌های جذاب خبری نیست.

سبک روایت‌کننده

با توجه به این‌که استفاده از داستان و روایت همیشه و در همه‌جا کابرد و جذابیت زیادی دارد، برای تبلیغات و جذب مخاطب از این روش هم استفاده می‌شود. این روش باعث می‌شود کاربر روایت برند را در سایت دنبال کند و زمان بیشتری را در آن سایت بگذراند. در عین حال به دلیل نبود جذابیت‌های بصری ممکن است سایت را ترک کند.

ریسپانسیو

لابد تا به حال پیش آمده که متوجه تفاوت ظاهری یک سایت در موبایل و کامپیوترتان شده باشید. بعضی سایت‌ها به دلیل ریسپانسیو نبودن لازم است حتما در نمایش‌گر بزرگ مانند کامپیوتر باز شوند تا همه امکانات آن سر جای خودش قرار بگیرد. سبک ریسپانسیو باعث می‌شود سایت در همه نوع نمایشگری دارای وضوح و دسترسی یکسان باشد و قابل تطبیق با روش‌های دیگر طراحی سایت. برای آشنایی بیشتر با ریسپانسیو به این مقاله نگاهی بیندازید.

نرم‌افزارهای طراحی سایت

قبل از آشنایی با انواع نرم‌افزارها لازم است به نکته‌ای اشاره کنیم. اگر دقت کرده باشید، در انواع مختلف طراحیسایت، گرافیک سایت که در واقع لایه رویی سایت است از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر به یک متخصص در زمینه طراحی گرافیک سایت و زمینه‌های مختلف گرافیک نیازمندید با ما در ارتباط باشید.

حالا با نرم‌افزارهای طراحی سایت آشنا خواهیم شد.

Google web designer: با استفاده از این نرم‌افزار می‌توان وب سایت‌های html5  و بنرهای تبلیغاتی طراحی و ایجاد کرد. این نرم‌افزار برای اولین بار در سال 2013 منتشر شده و دائما در حال پیشرفت بوده است.

Dream weaver: دریم ویور یکی از برنامه‌های محبوب ادوبی است. از آخرین نسخه‌های آن می‌توانید برای طراحی به زبان‌های اسکریپت‌نویسی مانند  css و  java screapt استفاده کنید.

Net objects، Rapid weave، Kompozer از دیگر نرم‌افزارهای محبوب برای این کار هستند.

سخن آخر

نیازسنجی، اجرا، Ux، افزایش سرعت سایت، سازگاری با مرورگرها، تولید محتوا و توجه به اصول سئو، دسته‌بندی محتوا و لینک‌سازی اصولی هستند که برای یک طراحی سایت حرفه‌ای ضروری می‌باشند.

طراحی سایت دانش گسترده‌ای است که به شاخه‌های متعددی تقسیم می‌شود و ورود به هر کدام از این موارد نیازمند دانش، تخصص و سال‌ها تجربه است که امروزه به یک نیاز اساسی برای هر کسب و کاری تبدیل شده است. برای یک طراحی سایت حرفه‌ای می‌توانید با استودیو الف ارتباط در ارتباط باشید.

پیشنهاد الف

نویسنده: سارا ناجی

نویسنده: سارا ناجی

تازه‌های الف